May You Have A Happy New Year

The Mom and Dads maakte polka en hoempapa muziek. Niet echt mijn stijl, maar het nummer May You Have A Happy New Year wilde ik jullie op nieuwsjaarsdag niet onthouden.

The Mom and Dads

De kans is groot dat je nog nooit van The Mom and Dads hebt gehoord. Ze zijn dan ook niet wereldberoemd, maar hebben wel groot succes gehad. En dat is best een prestatie als je weet dat ze uit het slaperige stadje Amerikaanse Spokane komen en dat ze walsen, polka’s, hoempapamuziek en easy listening spelen.

De band werd opgericht in het begin van de jaren ’50 en ze noemden zichzelf The Mom and Dads omdat ze zelf vonden dat ze muziek voor ‘mama en papa’ maakten. In het begin was de band een hobby en hadden de bandleden ook nog een baan om brood op de plank te krijgen. Later werd het serieus!

May You Have A Happy New Year

The Rangers Waltz

De track The Rangers Waltz bracht verandering in hun muzikale loopbaan. Het nummer werd opgepikt door een lokale radio dj. En toen begon het succes. In Australië werd het als single uitgebracht, waar het nummer 2 bereikte in de nationale hitlijsten. En in Nieuw-Zeeland stond het in maart ’72 een week lang nummer 1. Ook in de V.S. belandde het in country hitlijsten. Nu was het toeren geblazen. Maar het viertal had er helemaal geen zin. Ze bleven liever thuis. Maar in de herfst van 1974 gingen ze toch. Ze traden vier weken lang op in Australië.

May You Have A Happy New Year

Terug naar het nummer May You Have A Happy New Year, waar dit blogje mee begon. Dit nummer stond op het album Merry Christmas With The Mom And Dads uit 1972. De albumhoes is te gek. De bandleden vieren kerst onder de kerstboom met mooie cadeaus. Het is totaal niet mijn muziek, maar ik heb een zwak voor artiesten en bands die zichzelf blijven, geen pretenties hebben en niet slaafs trends en modegrillen navolgen. En als je dan ook nog eens succesvol weet te zijn, dan ben ik om! En de boodschap van dit nummer is natuurlijk ook zeer sympathiek.

Meer mooie muziek

In de Boekenblues Shop vind je veel meer mooie muziek. Bekijk hieronder drie platen die ik onlangs heb toegevoegd aan de shop.

Bronnen: Accordion Uprising, Wikipedia

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00