Long Time Gone door Crosby, Stills, Nash, Young & Jones

Long Time Gone is een nummer van Crosby, Stills & Nash en verscheen in 1969 op hun debuutalbum. Het was een politiek nummer dat geschreven werd door David Crosby op de avond van de moord op Robert F. Kennedy.

Long Time Gone

Crosby besloot op de avond van de moord op Kennedy een protestsong te schrijven en het resultaat was Long Time Gone. Het was een van de beroemdste nummers van het debuutalbum Crosby, Stills & Nash (1969) en is te horen aan het begin van de Woodstock-film. Op de albumversie was Stills verantwoordelijk voor het psychedelische orgelgeluid, het solide basritme was van Greg Reeves en ondersteuning op de elektrische gitaar was van Stills. Verder vulde Crosby aan met slaggitaar en speelde Dallas Taylor op de drums. Bovendien zong het trio de karakteristieke harmoniezang waarmee ze bekend zijn geworden. Later sloot ook Neil Young zich aan bij dit drietal en groeide ze uit tot een supergroep.

Crosby, Stills, Nash, Young & Jones

Tom Jones vraagt het viertal om in zijn televisieshow het nummer live ten gehore te brengen. Er is een kink in de kabel want Neil Young weigert. Na veel gehannes en gedoe doet hij toch mee en het resultaat mag er wezen.

Meer mooie platen

In de BoekenBlues Shop vind je veel meer mooie muziek die op de vinylplaat is gezet. Bekijk de laatst toegevoegde platen hieronder.

Bronnen: Long Shot Blues, NPO radio 2, Song Facts, Wikipedia

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00