Listen To Me van Baby Huey

Listen To Me is een te gek nummer van Baby Huey. Super veel energie, heerlijke blazers en die stem van James Thomas Ramey, beter bekend als Baby Huey. Dit nummer moet je echt keihard draaien.

Baby Huey & The Babysitters

Baby Huey kreeg pas succes na zijn dood. En hij heeft de lancering van zijn eigen debuutalbum geen eens meegemaakt. Hij was toen al overleden. De carrière van Baby Huey begon in1963. Toen werd de band Baby Huey & The Babysitters uit Gary, Indiana opgericht door trompettist Melvyn Jones en gitarist Johnny Ross. Zanger van de band was James Thomas Ramey, beter bekend als Baby Huey. De band nam slechts 4 singles op en was vooral bekend in het clubcircuit van Chicago.

Baby Huey & The Babysitters
Baby Huey & The Babysitters in 1967. Bron afbeelding Wikipedia

Frontman Baby Huey

James Ramey, de frontman en zanger van de band, nam later de artiestennaam Baby Huey aan. Hij leek namelijk nogal op de dikke cartooneend Baby Huey. Deze naïeve zwaarlijvige eend, speelde de hoofdrol in de tekenfilmserie in de 50’er jaren.

Platencontract

In 1969 deed de band auditie bij het Curtom platenlabel. Chief van dit label was Curtis Mayfield. Hij was erg onder de indruk. Dat wil zeggen hij was onder de indruk van Baby Huey en niet van de band. Hij contracteerde dan ook alleen Baby Huey. Hij nam in 1971 het album The Baby Huey Story: The Living Legend op. En Huey was echt een legende. Dat kwam niet alleen door zijn muzikale kwaliteiten, maar ook door zijn verschijning. Super dik, flamboyante uitdossingen en die gigantische Afro

Listen To Me

The Living Legend

Op The Living Legend stonden een paar nummers die Mayfield had geschreven. Ook was een cover van A Change Is Gonna Come van Sam Cooke opgenomen. Maar dit succes was Baby Huey niet aan te zien. Hij zag er enorm slecht uit. Hij raakte verslaafd aan heroïne en woog zo’n 180 kilo. Nog voor het uitkomen van het album, overleed Huey echter in 1970 aan een overdosis in een hotelkamer. Begin 1971 kwam zijn album alsnog uit. De Babysitters bleven toeren, met de toen nog onbekende Chaka Khan.

Listen To Me

Het mooiste nummer van het album vind ik Listen To Me. Echt een geweldige track. Psychedelische soul met super veel energie, heerlijke blazers en die stem van Baby Huey. Ik ben niet de neige die dit nummer te gek vindt, want het werd heel wat keren gesampled door onder meer DJ Shadow, Eric B & Rakim, Wu Tang en vele anderen.

Listen to me,
Hear what I say,
The band knows a way,

Meer lekkere muziek

In de Boekenblues webshop vind je meer funk en soul. Ik koop deze muziek bij kringloopwinkels, platenbeurzen en op online handelspagina’s als Marktplaats. Zo nu en dan zet ik ze te koop. Bekijk hieronder de laatste 6 aanwinsten.

Bronnen: Het Bejaarde Plaatjeshuis, Belt Mag, De Kettingzaag, Wikipedia

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00