Liedjes over het Coronavirus en COVID-19

Muziek is altijd een afspiegeling van de samenleving en daarom zijn er nu heel wat liedjes over het Coronavirus op Spotify terug te vinden.

Liedjes over het Coronavirus

Niet alleen zijn er tracks te vinden over het Coronavirus, maar over de ziekte COVID-19, die door het virus kan worden veroorzaakt. Een snelle zoektocht op Spotify toont minstens 65 nummers met het woord Coronavirus in de titel en nog een handjevol nummers die gaan over COVID-19.

Liedjes over het Coronavirus

La Cumbia Del Coronavirus

Het meest populaire nummer is La Cumbia Del Coronavirus, dat wordt gezongen door een Amerikaanse zanger genaamd Mister Cumbria die in het Spaans zingt voor een Mexicaans publiek. Zijn lied is een soort aankondiging van de openbare dienst waarin mensen wordt verzocht zorgvuldig hun handen te wassen en mensen te vermijden die mogelijk besmet zijn. Het nummer is inmiddels zo’n 100.000 keer gedraaid.

Een ander Latijnsamerikaanse hit over het virus wordt gezongen door El Capi uit Oaxaca Mexico en heet -hoe kan het ook anders- El coronavirus

Yofrangel uit de Dominicaanse Republiek zingt Corona Virus

In Vietnam is er speciaal liedje gemaakt om het handen wassen te bevorderen en zo te vechten tegen Corona. Het wordt zo langzaam een hit.

Meer over muziek

In de BoekenBlues vind je van alles over muziek: boeken, platen, cd’s en meer. Hieronder vind je de 3 laatste items die ik heb toegevoegd aan de shop.

Bronnen: BBC, A Journal of Musical Things, LA Times

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00