Keep on Dancing

In 1976 zingen The Jacksons Keep on Dancing. In de Spaanse Especial Nochevieja TVE verscheen een psychedelische clip.

Van Motown naar Epic

Wie kent ze niet: The Jackson 5? De wereldberoemde hitmachine van Motown. Vijf muzikale broers die vanaf 1968 onder contract stonden bij Motown. The Jackson 5 hadden enorm veel fans en scoorde hit na hit. I Want You Back, ABC, The Love You Save, I’ll Be There enzovoorts, enzovoorts. Maar toen disco begon steeds populairder werd, zakte de faam van de band. Ze verkochten een stuk minder platen en de hits waren lang niet mee zo gigantisch als de jaren daarvoor. Duidelijk was dat er iets moest gebeuren!

Ze besloten over te stappen naar een nieuwe platenmaatschappij: Epic Records. Bij dit platenlabel kregen de broers meer artistieke vrijheid. Maar broer Jermaine ging niet mee. Hij bleef bij Motown. Hij zei het oneerlijk te vinden tegenover Motown en Berry Gordy. Mogelijk werd dit gevoel ook ingegeven omdat hij een relatie had met de dochter van Berry Gordy, de platenbaas van Motown. In juni 1975 tekende de band daadwerkelijk bij Epic en veranderen hun naam van The Jackson 5 naar The Jacksons.

Goeie zet

Deze overstap bleek een goeie zet, want de populariteit van de van The Jacksons nam immense vormen aan en op hun eerste album dat ze bij Epic uitbrachten, stonden megahits waaronder Enjoy Yourself, Show You The Way To Go, Shake Your Body Down To The Ground en Can You Feel It.

Keep on Dancing
Albumhoes van The Jacksons uit 1976. Bron afbeelding: Wikipedia

Keep on Dancing

Ook Keep on Dancing stond op dit album. Het is lang niet zo bekend als de grote hits van hun eerste Epic album, maar ik vind het te gek. Dat komt omdat Keep on Dancing een heerlijk hapklaar funknummer is, maar ook door onderstaande clip. Op-en-top jaren ’70 en lekker psychedelisch!

Meer Soul en Funk

Ik ben gek op soul en funk. Daarom vind je heel veel van deze muziek in de webshop. Check hieronder de drie laatste soul en funk items die ik heb toegevoegd aan de shop.

Bronnen: NPO 3FM, Wikipedia

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00