Jesus is Waiting

Jesus is Waiting is een van mijn favoriete gospelnummers. Het is een track van Al Green dat verscheen op zijn superalbum Call Me uit 1973. De versie op het album wordt overtroffen door een live versie uit april 1974 in het televisieprogramma Soul Train. Een zinderend optreden.

Live in Soul Train

Green was een van de weinige artiesten die live speelde in Soul Train en dat dus met een gebroken arm. Jesus is Waiting is zo goed dat je er wel van gelovig moet worden. Super gospel.

Jesus is waiting
If you’re broken down
Jesus is waiting, hey yeah
Don’t let yourself down

High on Jesus

Green was tijdens dit optreden niet alleen high on Jesus, maar de mare gaat dat hij ook wat medicatie tegen de pijn had genomen. Hij trad toen op met zijn arm in mitella. Hij had 6 weken daarvoor zijn arm gebroken geraakt tijdens een een incident dat zes weken eerder plaatsvond in Milwaukee. Hij had daar opgetreden en probeerde in de auto te stappen. Zijn fans waren het daar niet mee eens en wilde dat hij zou blijven. Green viel en brak zijn arm. Maar dat weerhield hem niet om op te treden. Naast Jesus is Waiting zong hij in Soul Train ook Sweet Sixteen, Livin’ For You en Here I Am (Come and Take Me).

Meer Al Green

Hou je net als ik, van de muziek van Al Green? Bekijk dan de laatste Green items die ik aan de Boekenblues Shop heb toegevoegd.

Bronnen: Eurweb, Songfacts

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00