It Ain’t Sanitary

It Ain’t Sanitary is een nummer van de rockabilly artiest Sleepy LaBeef. Het nummer gaat over hygiëne en eigenlijk over het gebrek eraan.

Sleepy LaBeef

LeBeef is voor het grote publiek een onbekende. Hij heeft diverse singles uitgebracht, maar met geen enkele scoorde hij een hit. Toch is hij een groot legende. Niet alleen omdat hij bijna 2 meter was, maar ook omdat hij tot aan zijn dood toe, onvermoeibaar bleef toeren. Hij trad zo’n 300 keer per jaar op en de mare ging dat hij zo’n 6000 liedjes uit het hoofd kon spelen. Hij werd daarom ook wel The Human Jukebox genoemd. Hij had de bijnaam Sleepy omdat hij een lui oog had en hij daarom leek of hij een slaaphoofd had.

It Ain’t Sanitary

Terug naar de hygiëne. It Ain’t Sanitary verscheen op het album The Bull’s Night Out uit 1974 en het gaat over de liefde die maar niet wil lukken omdat zijn meisje het niet hygiënisch genoeg vindt om te zoenen en handjes vast te houden.

There is an epidemic going round

It ain’t sanitary

It ain’t sanitary, baby no

I could never let you hold my hand

It ain’t sanitary

Meer bijzondere muziek

Er is nog veel meer muzikaal bijzonders te vinden in de shop. Punk bijvoorbeeld. Check hieronder de laatste items die in heb toegevoegd aan BoekenBlues.

Bronnen: Encyclopedia of Arkansas, Wikipedia

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00