Ik luister nu naar: Life ‘n’ death in G&A van Joe Hicks

Life ‘n’ death in G&A is een nummer uit 1970 van Joe Hicks. Het nummer werd geschreven en geproduceerd door Sly Stone. Ik vind het een super lekkere track. Somber, duister en funky. Maar waar gaat het nummer eigenlijk over? En wat voor stijl is dit eigenlijk?

Joe Hicks

Joe Hicks was een Amerikaanse R&B- en soulblueszanger en songwriter. Hij kwam uit San Francisco en brak eigenlijk nooit het door in de muziekwereld. Hij zong bij Sly and the Family Stone in het achtergrondkoor en nam een ​​album op voor een dochterlabel van Stax Records. En hij schreef ook mee schreef mee aan werk van Bobby Womack, zoals de single Simple Man, Ruby Dean en That’s The Way I Feel About Cha.

Life 'n' death in G&A

Stone Flower

Tussendoor bracht Hicks ook enkele singles uit, waaronder Life And Death In G&A uit 1970. Dat lied werd geproduceerd door Sly Stone en uitgebracht op diens Stone Flower-label. Maar bekend werd Hicks nooit. Luister hieronder naar zijn versie van Life ‘n’ death in G&A.

Abaco Dream

Life & Death in G & A werd oorspronkelijk uitgebracht de New Yorkse funkrockband Abaco Dream. De mare gaat dat Sly en consorte dit nummer zelf hebben ingespeeld. Vette funk, met strak drumwerk, samenzang en veel koperblazers.

Elektro-funk

Het arrangement van de versie van Hicks is compleet anders dan het origineel van Abaco Dream. Hicks’ versie is een soort elektro-funk. Brian Eno noemde dit nummer ooit een mix tussen Kraftwerk en Parliament. Heel sober met een drumcomputer, een farfisa-orgel en wat gitaar. En natuurlijk de getergde stem van Hicks.

Waar gaat Life ‘n’ death in G&A over?

Waar het nummer over gaat is een raadsel. Het is in ieder geval geen vrolijk nummer. Ooit vertelde Sly Stone dat hij Hicks kende uit Sacramento. Hicks was depressief, raakte verslaafd aan de heroïne en stierf. En als je de tekst beluistert, zou de track best wel eens over verslaving en drugs kunnen gaan.

If it feels good, it’s all right
If it feels good, it’s all right
Tell me when you feel it

Meer mooie funk

Ik verzamel funkmuziek en heb heel wat platen en cd’s van funkbands in de kast staan. Zo nu en dan zet ik ze te koop in de Boekenblues Shop. Bekijk hieronder de laatste 3 toevoegingen.

Bronnen: Head Heritage, Pitchfork, Wikipedia

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00