I Want You Back

Op 14 december 1969 zongen The Jackson 5 I Want You Back in the Ed Sullivan Show. De allereerste single van The Jackson 5, op hun allereerste album en het was ook nog eens hun allereerste nummer 1 hit.

Nummer 1 hit

I Want You Back stond op hun eerste album, Diana Ross presents the Jackson 5. Het nummer was in die tijd bijzonder omdat het een kind als leadzanger had, namelijk Michael Jackson. Hij was toen 11 jaar. Dat Diana Ross haar naam verbond aan dit album bleek een goede marketingtruc te zijn van platenmaatschappij Motown. Op deze manier werd een gloednieuwe band onder de aandacht van het grote publiek gebracht. En voor The Jackson 5 pakte dit ook goed uit, want de band scoorde met hun debuutalbum drie Amerikaanse nummer 1 hits. En I Want You Back was de eerste in rij.

Bron afbeelding: Wikipedia

Plan C

Het nummer werd geschreven door de vast club Motown-songwriters met daarin natuurlijk de oprichter van het label Berry Gordy. De bedoeling was dat Gladys Knight & The Pips het zouden opnemen onder de titel I Wanna Be Free. Maar dat plan wordt terzijde geschoven. De track en Gladys Knight & The Pips zijn geen goede match. Plan B was dat Diana Ross het op de plaat zou zetten. Maar zij vindt het nummer niet geschikt. Dus wordt Plan C ingezet. De jongste telgen van het Motown label nemen I Want You Back op. En het wordt een mega hit!

I Want You Back: een klassieker

Het nummer werd een klassieker. Er werden meer dan 6 miljoen exemplaren van de single verkocht, het was een van de meest gesamplede liedjes in de hiphop en stond bovendien in Rolling Stone’s 500 Greatest Songs of All Time. En het allerbelangrijkste: iedereen kan het meezingen. Luister hieronder naar de uitvoering van de track in de show van Ed Sullivan.

Meer Motown

Hou je van de Motown sound, check dan de Boekenblues Shop. Hier vind je diverse Motown items. Bekijk hieronder de laatste drie artikelen die ik heb toegevoegd.

Bronnen: NPO Radio 5, Wikipedia

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00