Geweldige gospel van The Davis Sisters!

Het is zondag, dus tijd voor wat gospel. Dit keer The Davis Sisters die in TV Gospel Time I Believe I’ll Go Back Home zingen. Brother Joe May was de gastheer van dit televisieprogramma.

TV Gospel Time

TV Gospel Time was een Amerikaanse gospelmuziekshow die werd uitgezonden op de zondagochtend. Het programma liep van 1962 tot 1965 en er werden 66 afleveringen gemaakt. Het was de eerste zwarte televisieproductie. De gastheren waren zwart, de gasten, het publiek en de technische ploeg waren Afro-Amerikaans. Zelfs de advertenties die tijdens de wekelijkse uitzendingen verschenen, bevatten alleen Afro-Amerikanen.

The Davis Sisters

Een geweldig optreden is dat van The Davis Sisters. Zij zingen I Believe I’ll Go Back Home. Dit was een gospelgroep die werd opgericht door Ruth (“Baby Sis”) Davis en haar zussen Thelma, Audrey, Alfreda en Edna. Later deden ook andere zangers en zangeressen mee aan deze gospelgroep, waaronder Curtis Dublin

The Davis Sisters en Curtis Dublin. Bron afbeelding: Wikipedia

Op I Believe I’ll Go Back Home zingt Ruth de longen uit haar lijf. Echt geweldig. Dit is een live uitvoering van het nummer. Pas een paar jaar later verscheen het als single.

Meer Gospel

Ik ben de fan van Gospelmuziek en verzamel al een tijdje een aantal platen en boeken over dit genre. Soms zet ik ze te koop in de Boekenblues Shop. Bekijk ze hieronder.

Bronnen: Journal of Gospel Music, Wikipedia

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00