Hot Dog Rock and Roll

Op de single van Don Charles Presents The Singing Dogs uit 1956 staat Hot Dog Rock and Roll. Een nummer dat je zo mee kunt blaffen.

The Singing Dogs

The Singing Dogs was een ‘zingende’ groep honden die met hun muzikaal geblaf in de jaren ’50 enkele nummers op de plaat zetten. En eigenlijk waren het helemaal geen honden. het was een studioproject van opnametechnicus en ornitholoog Carl Weismann en producer Don Charles uit Denemarken. Luister hieronder naar Hot Dog Rock and Roll.

Vogelgeluiden

Carl Weismann was een bekende Deense ornitholoog die gespecialiseerd was in het opnemen van vogelgeluiden. En dat was lastig om een geode opname van dat getjilp op de band te zetten, want er was altijd wel een hond die er doorheen blafte. Weismann vond een nieuwe toepassing voor deze ‘mislukte’ opnames en dat waren dus The Singing Dogs. Dat was een muzikaal project dat hij samen met Don Charles opzette. En Charles was een platenproducent uit Kopenhagen.

Weismann gebruikte opnames van vijf blaffende honden (hun namen waren Dolly, Pearl, Pussy, Caesar en King. Hij pastte de toonhoogte van dit geblaf, zodat ze op de melodie van bekende nummers konden worden meegeblaft. Er werden vijf leuke honden op de foto gezet ter begeleiding van de platenhoes die in 1955 in Scandinavië als 7-inch single werd uitgebracht op Metronome Records.

The vijf Singing Dogs. Bron afbeelding Life magazine, Fotograaf Mogens Amsnæs via Wikipedia

Hieronder nog een mooi nummer van The Singing Dogs. Het nummer heet Hot Dog Boogie en was de B-kant van Hot Dog Rock and Roll.

Kerstmuziek

Dit zelfde trucje werd uitgevoerd met het kerstnummer Jingle Bells. Dat nummer werd in de geblafte versie echt een megahit. In 1955 werd dit lied voor het eerst uitgebracht en in 1971 verscheen het voor de tweede keer. En tijdens de kerstperiode wordt dit nummer nog steeds gedraaid.

Meer bijzondere muziek

Ben je ook een fan van bijzondere muziek, ga dan eens naar een platenbeurs of check dan eens alle platen in de boekenblues shop. Hieronder vind je de laatste vijf vinylplaten die ik aan de shop heb toegevoegd.

Bronnen: All Music, Wikipedia

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00