Hoge bloeddruk? Luister naar Lou Rawls

In de jaren ’70 zong Lou Rawls Do It For Them. Het was een funky promotiefilmpje van de Ad Council Blood Pressure PSA, een organisatie die waarschuwt tegen de gevaren van een hoge bloeddruk.

hoge bloeddruk

Lou Rawls

Lou Rawls was de man met dé stem. Hij kon alles zingen. Gospel, blues, jazz en soul. Hij werd wereldberoemd met songs als You’ll Never Find Another Love Like Mine, See You When I Get There en Lady Love. Rawls was tijdens zijn schooljaren bevriend met de soulzanger Sam Cooke, met wie hij in de jaren ’50 in een gospelkoor zong: de Teenage Kings of Harmony. Na zijn militaire dienst zong hij bij de groep Pilgrim Travelers.

Hits

In de jaren ’60 heeft hij veel succes in Verenigde Staten en scoort enkele hits, won Grammy Awards en heeft meer dan 40 miljoen albums verkocht. In de jaren ’70 wordt hij ook internationaal succesvol en breekt hij door met het album All Things In Time.

Mijn favoriete nummer van Lou Rawls dateert uit 1964 en is getiteld Tobacco Road. Een beetje jazz, een beetje blues, een beetje mondharmonica, een beetje big band en die stem van Rawls. Die stem doet toch iedere hoge bloeddruk zakken!

Hoge bloeddruk

De commercie zag ook in dat de donkerbruine stem van Rawls bloeddrukverlagend werkte. In de jaren ’70 huurden de Council Blood Pressure PSA Lou Rawls dan ook in voor het inzingen van een reclame om mensen vooral te motiveren om je medicatie tegen een hoge bloeddruk in te nemen. De het niet voor jezelf,maar Do It For Them!

Neem eens een kijkje in de Boekenblues Shop

Ik verzamel mooie muziek en heb heel wat vintage platen, cd’s en tweedehands muziekboeken in de kast staan. Ik koop ze bij kringloopwinkels, platenbeurzen en op online handelspagina’s als Marktplaats. Zo nu en dan zet ik ze te koop in de Boekenblues Shop. Ook heb ik enkele platen van Lou Rawls in de shop te koop gezet. Bekijk hieronder de laatste toevoegingen.

Bronnen: Blue Note, Oor

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00