Hoempapa gospel van The Speer Family

Het is zondag, dus tijd voor wat spirituele klanken. Dit keer wat hoempapa gospel van The Speer Family, een gospelfamilie uit het zuiden van de Verenigde Staten.

Speer Family

Old Fashioned Meeting

De Speer Family was een muzikale familie die beroemd werd vanwege hun gospel liederen. De groep bestond uit de familie Speer en werd in 1921 opgericht door George Thomas Papa Speer (1891-1966) en zijn vrouw, Lena Darling Mam Speer. Ze waren erg populair en wonnen vele prijzen. Zo ontvingen ze uit handen van de Gospel Music Association de Lifetime Achievement Award. Een van de hun bekendste nummers is Old Fashioned Meeting. Het stond oorspronkelijk op het album Keep A Happy Heart uit 1963.

Ergens in de jaren ’70 lieten ze het nummer ook live horen in het televisieprogramma Gospel Singing Jubilee. Hoempapa gospel van het zuiverste soort!

Wil je meer weten over The Speer Family? Lees hun verhaal op the Encyclopedia of Alabama en Wikipedia.

Meer Gospel

Van gospel kan ik niet genoeg krijgen. Ik vind gospelmuziek om een of andere reden echt fantastisch. En ik heb gedurende de jaren heel wat gospelmuziek en boeken over gospel verzameld. Af en toe zet ik wat te koop. Bekijk de laatste 6 items over gospelmuziek die ik aan de Boekenblues Shop heb toegevoegd.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00