Hana Mash Hu Al Yaman

Hana Mash Hu Al Yaman is een nummer van A-Wa. Het is een bijzonder nummer over een vluchtelinge. A-Wa is een trio dat bestaat uit drie zussen Tair, Liron en Tagel. De drie werden geboren in de nederzetting Shaharut, dat gelegen is in de afgelegen Arava-vallei in Zuid-Israël.

Operation Magic Carpet

Hun grootouders van vaderskant komen oorspronkelijk uit Sana’a in Jemen. Ze werden tijdens de gewelddadige burgeroorlog gedwongen hun land te ontvluchten op zoek naar vrede. Hun grootouders en zo’n 49.000 andere Jemenitische Joden werden met behulp van een plan genaamd Operation Magic Carpet overgebracht naar Israël. De operatie duurde van juni 1949 tot en met september 1950 en werd uitgevoerd door Israël, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Ook voor en na de operatie vluchtten duizenden Joden uit Jemen en Aden naar Israël.

Hana Mash Hu Al Yaman

Hana Mash Hu Al Yaman

Hana Mash Hu Al Yaman werd media 2019 uitgebracht en gaat over het leven van hun grootmoeder. Als vluchtelinge had zij het bijzonder zwaar. Ze werd achtergesteld, gediscrimineerd en was arm. Het is een prachtig lied dat een mix is van traditionele Jemenitische folk, urban beats en elektronische soundscapes. Als je dat combineert met hypnotiserende zang en een mooie videoclip krijg je een pareltje.

Where will I stake a home? (You have a tent for now)
Or at least a small shack (along with four other families)
And here I will raise a family (Don’t let them take your daughter)
I’ll find myself a job with an income (either in cleaning or working the earth)
And I will learn the language (Lose the accent)
With time I’ll feel like I belong (Hana Mash Hu Al Yaman – Here is not Yemen)

Habib Galbi

Overigens is dit niet hun eerste single. Hun debuut track was Habib Galbi. Dat nummer uit 2015 werd een groot succes. Ze schreven er geschiedenis mee, want het was het eerste lied dat in het Arabisch werd gezongen en een nummer 1 positie behaalde in Israël.

Meer bijzondere muziek

In de BoekenBlues Shop vind je veel meer bijzondere muziek in allerlei soorten en maten. Hieronder vind je de laatst toegevoegde items.

Bronnen: Greedy for Best Music, The Sound Sniffer, Wikipedia

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00