Gotta Have A Little Talk With The Peanut Man

Gotta Have A Little Talk With The Peanut Man is een nummer van Smoggs. Het is een nummer dat precies past in deze tijd, namelijk de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Jimmy Carter
Jimmy Carter. Bron afbeelding; City of Boston Archives from West Roxbury, United States via Wikipedia

Peanut Man

Gotta Have A Little Talk With The Peanut Man is een lekker funky nummer dateert uit 1977 en gaat over de misstanden in de Amerikaanse samenleving: werkloosheid, armoede, inflatie en meer van dat soort sociale ellende. De track begint met een maffe intro van de zanger die een telefoongesprek aanvraagt met de Peanut Man. En die pinda man was Jimmy Carter. Carter was oorspronkelijk agrariër van beroep. Hij was eigenaar van een pindaplantage in Georgia en werd daarom ook wel the Peanut Farmer of the Peanut Man genoemd.

Peanut Man
Jimmy -Peanut Man- Carter. Bron afbeelding: Wikipedia

Malaise

Toen Carter begon aan zijn presidentschap erfde gigantische economische en financiële problemen van zijn voorgangers die onder meer veroorzaakt waren door de Vietnamoorlog en de oliecrisis. De Amerikaanse bevolking was het zat en hoopte dat Carter deze malaise zou kunnen stoppen. Smoggs maakt een politiek liedje over die onvrede.

Meer funk en soul

Ben je ook een fan van funk en soul, ga dan eens naar een platenbeurs of check dan eens alle platen in de boekenblues shop. Hieronder de 3 laatst toegevoegde producten.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00