Eretz Zavat Chalav U’dvash

Eretz Zavat Chalav U’dvash is de titel van een Joods volksliedje. Ik had er nog nooit van gehoord. Dankzij Nina Simone ben ik het onlangs tegengekomen. Zij zette het namelijk in 1962 op de plaat.

Land van melk en honing

Eretz Zavat Chalav U’dvash betekent “land van melk en honing” en geeft aan dat Nina Simone ook buiten haar muzikale grenzen keek. Ze was niet alleen geïnteresseerd in muziek voor het traditionele jazzcombo, maar speelde ook oude volksliedjes. Op haar eigen manier natuurlijk. Ook was het bijzonder dat er een percussionist in haar band meespeelde. Het was Montego Joe. Hij speelde op dit nummer de dumbeq.

Nina At The Village Gate

Het nummer verscheen op het album Nina At The Village Gate. Er zit overigens ook nog iets Hollands aan dit album. De albumhoes is een ontwerp van de Nederlander Dick Fijnheer. Hij was striptekenaar voor onder meer Sjors magazine en tekende ook de ontwerpen voor diverse elpeehoezen.

Wil je meer weten over Nina Simone, check dan de Nina Simone Database. Gemaakt door een fan!

Meer Nina Simone

Ik heb heel wat muziek van Nina Simone in de platenkast staan. Soms zet ik wat albums in de BoekenBlues Shop te koop. Hieronder een aantal exemplaren.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00