Daddy Don’t You Walk So Fast

Vandaag op vaderdag, een liedje voor alle vaders: Daddy Don’t You Walk So Fast. Er werd ook een Nederlandstalige versie van gemaakt, getitled Pappie Loop Toch Niet Zo Snel van Herman van Keeken. En eigenlijk is dat het eerste vaderliedje dat bij mij opkomt. Een vreselijk nummer. Maar in de versie van Jimmy Jackson is het een juweeltje.

Pappie Loop Toch Niet Zo Snel

Pappie Loop Toch Niet Zo Snel van Herman van Keeken werd een hit in 1971. Het bijzondere verhaal achter dit nummer wordt verteld door zijn dochter Corinne van Keeken. Een reportage van Top 2000 a gogo.

Daddy Dont You Walk So fast

Pappie Loop Toch Niet Zo Snel is een coverversie. Het origineel werd geschreven door Peter Callander en Geoff Stephens. De allereerste versie werd gezongen door Daniel Boone. Een super gladde uitvoering.

Daddy Don’t You Walk So Fast
Daddy Don’t You Walk So Fast. Bron afbeelding: By Source (WP:NFCC#4), Fair use, Wikipedia

Wayne Newton had het nummer ook in zijn repertoire en wist er in 1972 een hit mee te scoren. Ook een mierzoete uitvoering. En ook in Tsjechië werd het lied een hit. Karel Gott zong in 1972 Táto, zůstaň aspoň do Vánoc de hitparade in.

De allerbeste uitvoering vind ik die van soulzanger Jimmy Jackson. Dit nummer stond op zijn album Rollin’ Dice uit 1976. Heel veel drama, met een snik in de stem en een geweldig achtergrondkoortje. Echt over the top. Geweldig!

Bronnen: Second Hand Songs, Wikipedia

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00