Come and Get Your Love heeft na 46 jaar een videoclip

Come and Get Your Love was de allereerste hit van Redbone. In 1974 scoorde de band er een hit mee. Pas in augustus 2020, 46 jaar later, ging de clip in première.

Redbone

Come and Get Your Love stond op het album Wovoka van Redbone. Het is een van de acht singles die de muziekgroep van Indiaanse afkomst in Nederland had. Hun absolute tophit was natuurlijk We Were All Wounded At Wounded Knee. Andere singles waren Maggie en The Witch Queen of New Orleans.

Come and Get Your Love

Het nummer werd als single uitgebracht in januari 1974. De track deed het in Nederland veel minder goed, maar in de V.S. haalde het de vijfde plaats in de Billboard Hot 100 waarbij het liefst 18 weken lang behoorde tot de veertig best verkochte singles

Hail (hail)
What’s the matter with you? Feel right
Don’t you feel right baby?
Hail, oh yeah
Get it from the main vine, all right
Come and get your love

Come and Get Your Love
Redbone: Bron afbeelding MDSanker via Wikipedia

Videoclip na 46 jaar

In de video die vol zit met archieffoto’s en nieuw artwork, wordt een Indiaan gevolgd die geestverruimende reis over de aarde en in de ruimte maakt terwijl echte landschappen, graffiti en surrealistische beelden zoals vliegende schotels en Bigfoot worden gecombineerd. De clip is gemaakt door de in Mexico geboren producer en regisseur Juan E Bedolla en de Indiaanse kunstenaar Brent Learned.

Bekijk de clip hieronder

Meer lekkere muziek

Ik verzamel mooie muziek en heb heel wat vintage platen, cd’s en tweedehands muziekboeken in de kast staan. Ik koop ze bij kringloopwinkels, platenbeurzen en op online handelspagina’s als Marktplaats. Zo nu en dan zet ik ze te koop in de Boekenblues Shop. Hieronder de laatst toegevoegde tweedehands cd’s.

Bronnen: Indian Country Today, KTLO, Wikipedia

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00