Color Is A Beautiful Thing

Color Is A Beautiful Thing is een nummer van Nina Simone. Het stond op het album Fodder On My Wings uit 1982. Het nummer krijgt nog meer kleur door de animatie van Sharon Liu.

Fodder On My Wing

Nina Simone had dit nummer opgenomen toen ze in Parijs woonde. Het verscheen op het relatief onbekende album Fodder On My Wings uit 1982. Dit was een van haar favoriete albums. Op de plaat staan persoonlijke nummers die een tijd reflecteren waarin het niet bepaald best met Simone ging. In deze moeilijke tijd van haar leven, waarin ze kampt met eenzaamheid en psychische problemen, neemt ze met een aantal Franse muzikanten tien persoonlijke nummers op. Simone zingt in zowel Frans als Engels en weet haar pijn treffend onder woorden te brengen.

Fodder On My Wings werd oorspronkelijk opgenomen voor een klein Frans label en vanaf 1988 werd dit album diverse keren opnieuw uitgebracht. Maar toch bleef de plaat obscuur. Nu pas is er eindelijk de wereldwijde uitgave op het grote Verve label.

Color Is A Beautiful Thing

Op dit album staan prachtige nummers, zoals Alone Again Naturally dat werd geschreven door Gilbert O’Sullivan. Simone maakte er een tekst over haar vader over. Andere topnsongs zijn I Was Just A Stupid Dog To Them en I Sing Just To Know That I’m Alive. Een van de onbekendere nummers op dit album is Color Is A Beautiful Thing. Het nummer wordt tot leven gebracht door illustrator Sharon Liu, die dit nummer de kleur geeft die het verdient.

Color is a beautiful thing
I know, I know
Color is a beautiful thing
I know, oh, yes, I know
Color is the E Ching Ching
For sure, ding-dang
Color is a beautiful thing
I know, I know

Meer Nina Simone

Hou je net als ik, van Nina Simone, check dan alle items van Miss Simone die ik onlangs heb toegevoegd toegevoegd aan de BoekenBlues Shop.

Bronnen: Cor’s Disco en Soulshow, File Magazine, Volkskrant

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00