Castles Made of Sand / Little Wing van Tuck & Patti

Jazzduo Tuck Andress Patti Cathcart zijn niet alleen met elkaar getrouwd, maar ook met de muziek. Als Tuck & Patti maken ze ingetogen en virtuoze versies van jazz- en popsongs. Hij op de gitaar en zij met haar stem. Luister bijvoorbeeld eens naar Castles Made of Sand / Little Wing .

Castles Made Of Sand / Little Wing

Tuck & Patti

Ze hebben echt een eigen stijl. Een beetje jazz met wat pop, blues en soms een beetje folk en soul en altijd met die specifieke gitaarsound van Tuck Andress en de bijzondere stem van Patti Cathcart. Op het album Love Warriors uit 1989 staat een van mijn lievelingsliedjes. Het gaat om Castles Made of Sand / Little Wing. Dit zijn twee nummers van The Jimi Hendrix Experience. Castles Made of Sand werd geschreven door Jimi Hendrix zelf en bracht het in 1967 uit op het album Axis: Bold as Love. Het is een biografisch verhaal over de kindertijd van Hendrix.

Ook Little Wing verscheen op hetzelfde album. De track werd veelvuldig gecoverd. Zo nam Eric Clapton het nummer met zijn Derek & the Dominos op oor het album Layla and Other Assorted Love Songs uit 1970. Stevie Ray Vaughan een instrumentale versie dat verscheen op het album The Sky Is Crying uit 1991. Luister hieronder naar de versie van Hendrix.

Castles Made Of Sand / Little Wing

Ik vind de versie van Tuck & Patti te gek. Dat komt, althans dat vind ik, door hun prachtige samenspel. De soulvolle stem van Patti en het fantastische gitaarspel van Tuck die met zijn gitaar een heel orkest weet na te bootsen. Het nummer werd in 1989 op hun album Love Warriors uitgebracht. Luister hieronder naar hun versie.

Meer lekkere muziek

Ik verzamel lekkere muziek en heb heel wat platen, cd’s en muziekboeken in de kast staan. Ik koop ze bij kringloopwinkels, platenbeurzen en op online handelspagina’s als Marktplaats. Zo nu en dan zet ik ze te koop in de Boekenblues Shop. Bekijk hieronder de laatste 6 toevoegingen.

Bronnen: Tuck & Patti, Wikipedia

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00