Cash (Cash Money)

Goede muziek uit jaren ’80… Dat is bijna onmogelijk. Er zijn gelukkig uitzonderingen. Cash (Cash Money) uit 1982 van Prince Charles & The City Beat Band is zo’n uitzondering op de regel. Lekkere funk!

Cash (Cash Money)

In de jaren ’80 vierde New Wave hoogtij. Depressieve ellende. Ook populair was Lionel Richie met All Night Long of Olivia Newton-John met Physical. Niet echt mijn muziek. Cash (Cash Money) is meer mijn ding. Soul en funk uit de eighties. Het bestaat echt! Cash (Cash Money) verscheen op hun album uit 1983 Stone Killers. Luister hieronder naar het nummer.

Prince Charles

Prince Charles And The City Beat Band was een Amerikaanse band uit Houston die actief was in het begin van de jaren ’80. De band speelde synth-funk, electro-funk en p-funk en een van hun favoriete muziekinstrumenten was de Lyricon. Dat was het eerste elektronische blaasinstrument ter wereld. Een soort synthesizer waarop je kon blazen dus. De hoofdrolspeler in de band was Charles Alexander. Hij was componist, zanger en multi instrumentalist.

Drie albums

De band bracht slechts 3 albums uit die in hun thuisland de V.S. niets deden, maar in Europa wel wat succes hadden. Prince Charles And The City Beat Band stopte er op een gegeven moment mee. Maar de prins van de band, Charles Alexander, ging wel verder in de muziek en werd producer. Hij werkte met Mary J. Blige, Notorious B.I.G. Puff Daddy Destiny’s Child, Angie Stone en Alicia Keys om er maar een paar te noemen.

Cash (Cash Money) verscheen op het album Stone Killers

Meer mooie muziek

In de Boekenblues webshop vind je meer lekkere muziek. Ik heb heel wat platen, cd’s en tweedehands muziekboeken in de kast staan. Ik koop ze bij kringloopwinkels, platenbeurzen en op online handelspagina’s als Marktplaats. En omdat mijn kasten uitpuilen, moet ik noodgedwongen iets te koop zetten in de Boekenblues Shop. Bekijk hieronder de laatste toevoegingen op funkgebied.

Bronnen: A Pop Life, Wikipedia

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00