Carrie Robinson: De gospel ligt op straat

Carrie Robinson is de perfecte artiest om op de zondag een liedje van te draaien. Ze zingt een emotionele gospel, getiteld Power to Live Right.

De gospel ligt op straat

Carrie Robinson was een onbekende artiest. Ze nam zelf geen platen op, maar zong alleen op straat. En op straat werd haar talent opgemerkt. En wel door fotograaf en documentairemaker Mike Shea. Hij maakte in 1964 de documentaire getiteld And This Is Free over het leven op de markt Maxwell Street in Chicago. Geroezemoes en veel blues. Shea en zijn filmploeg brachten 6 maanden lang elk weekend door in Maxwell Street. De documentaire kun je bekijken op Folkstreams. Hij is opgenomen in zwart wit.

Carrie Robinson

Carrie Robinson zong, of liever gezegd, schreeuwde en danste er op los. In 1965 gaf ze een show en zong de gospel gewoon op straat. En wel in Maxwell Street in Chicago. Hij is opgenomen in zwart wit. Hieronder is het optreden van Robinson te zien die werd begeleid door Blind Jim Brewer. Bekijk de video hieronder.

Meer Gospel

Gospelmuziek is te gek. Gospel met koren en solo gospel artiesten. Gospel is for believers! Het maakt me niet uit. Ik vind het fantastisch en verzamel al een jaren platen en tweedehands muziekboeken over dit genre. Zo nu en dan zet ik ze te koop in de Boekenblues Shop. Bekijk hieronder de laatste 6 toevoegingen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00