Cannock Chase: ooit komt alles weer goed

Cannock Chase is niet alleen de naam van een incassobureau uit Rotterdam en een district in het Engelse Staffordshire. Het is ook de titel van een prachtig liedje van Labi Siffre.

Labi Siffre

De song Cannock Chase verscheen op het album Crying Laughing Loving Lying uit 1972. Het was het derde studioalbum van Siffre. De plaat bevat twee van Siffres bekendste nummers: namelijk It Must Be Love en het titelnummer Crying Laughing Loving Lying. Vreemd genoeg is het album nooit in de VS uitgebracht. Daar had Siffre pas succes toen, in 1983, de coverversie van It Must Be Love van Madness terecht kwam in de Billboard Hot 100-hitlijst op nummer 33.

Cannock Chase

Het mooiste nummer Crying Laughing Loving Lying vind ik Cannock Chase. Lang niet zo bekend als zijn twee successen van dit album, maar ik vind het echt veel beter. Het nummer is genoemd naar een district in in Staffordshire in Engeland, waar Siffre zijn jeugd doorbracht. Het is een melancholisch nummer met een beetje soul, een beetje akoestisch en een beetje folk. Het gaat over hoop of over de liefde. Ik weet het niet precies, maar in ieder geval was alles ooit slecht en miserabel en is het ook weer goed gekomen.

Give me your hand I’ll give you my mind
It’s a fair exchange if your deaf, dumb and blind
And we’re sold out well that’s what it’s all about.

Ik verzamel platen en cd’s en muziek die ik mooi vind. Soms is dat keiharde muziek met gierende gitare en soms is het soulvolle folk à la Labi Siffre. Misschien dat een ander er niks aan vindt, maar ik vind het fantastisch. Omdat mijn platenkast uitpuilt, moet ik ruimte maken. Daarom zet ik af toe wat te koop aan in de Boekenblues Shop. Bekijk hieronder de laatste 3 toevoegingen uit mijn folkverzameling.

Bronnen: Into the Light, Pitchfork, Soul Sides

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00