Boom Boom in de zomer

John Lee Hooker speelt Boom Boom op het Newport Folk Festival in 1963. Dit was een jaarlijks terugkerend folkmuziekfestival, dat in 1959 voor de eerste keer plaatsvond in Newport in Rhode Island in de V.S.

Boom Boom

Het nummer is een bluesstandaard geworden. Hou je van blues, dan is de kans supergroot dat je deze track kent. Het nummer werd in 1961 door singer-songwriter John Lee Hooker geschreven en gezongen. Hij bracht het uit als single in 1962. Het nummer is een van Hookers bekendste nummers en werd vele malen gecoverd. In 1995 werd het opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

Het nummer ontstond toen Hooker in de Apex Bar in Detroit speelde. Achter de bar werkte Willa. Hooker speelde daar samen met zijn band, maar hij was altijd te laat. Op een dag was Willa het zat en en zei: “Boom boom – you late again”. En dat zinnetje zie ze elke keer dat Hooker te laat was. Op een dag zie hij tegen zichelf “Hmm, that’s a song!” en zo gezegd zo gedaan. De song werd een hit.

Midden in de zomer

Midden in de zomer, op zaterdag 27 juli 1963 speelt John Lee Hooker deze track. Helemaal live met alleen een gitaar in zijn hand. Blues op zijn best! En als je goed kijkt, zie je in het publiek drie andere bluesgiganten zitten genieten: Sonny Terry, Brownie Mcghee en Mississippi John Hurt. Bekijk hier de ingekleurde versie van de filmopname.

Concert at Newport

Een heerlijk optreden van Hooker. Dat vond hij zelf ook, want in 1964 bracht hij het Concert at Newport uit. Een live album dat hij tijdens dit Newport Folk Festival opnam en dat uitkwam op het Vee-Jay label .

Boom Boom
Albumhoes van Concert at Newport. Bron afbeelding: Wikipedia

Meer Blues

In de BoekenBlues Shop vind je heel wat tweedehands muziekboeken en vinyl op ‘bluesgebied’. Hieronder vind je de laatste blues aanwinsten.

Bronnen: Dust to Digital, Song Facts, Wikipedia

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00