Andere kijk op Elvis

Mitch Rouse biedt een andere kijk op Elvis. Je ziet The King zonder opsmuk. Authentiek en puur! The King valt wel een beetje van zijn voetstuk!

The King

Mitch Rouse is een Amerikaanse acteur, regisseur en scenarioschrijver. Hij vond het tijd dat we eens op een andere manier gingen kijken naar The King of Rock and Roll. Om aan te tonen dat Elvis Presley ook maar een mens was, gebruikte hij beelden van Elvis die Suspicious Minds zingt. Hij filterde alle afleidende muziek eruit en haalde vocale begeleiding weg. Slechts met enkele audio-toevoegingen van Rouse krijg je een andere kijk op Elvis. The King valt van zijn voetstuk, maar is wel puur en een beetje flauw.

Suspicious Minds

Suspicious Minds blijft een heerlijk nummer. De single dateert uit 1969 en was de laatste plaat waarmee Presley in de Verenigde Staten de 1ste plaats haalde in de Billboard Hot 100. Het werd een monster hit en stond in vele landen in de top 10. Het nummer is origineel een compositie en single van Mark James geschreven onder zijn pseudoniem Francis Zambon. Het nummer gaat over het wantrouwen tussen twee personen die op het punt staan hun relatie te verbreken, maar het wantrouwen moeten overstijgen om die relatie te behouden. De platenmaatschappij van James, Scepter zag wel wat in Suspicious Minds. Maar Scepter had te weinig geld om het nummer flink te promoten. En jammer genoeg werd het geen hit.

Suspicious Minds werd wel flink gecoverd. En die covers waren vaak wel succesvol. De bekendste cover is die van Elvis Presley.

Andere kijk op Elvis
Bron afbeelding: Wikipedia

Luister hieronder naar de ‘echte’ beelden van het concert in Las Vegas uit 1970 waarin Elvis deze lekkere track zingt.

Meer lekkere muziek

Ben je op zoek naar meer lekkere muziek. Bekijk hieronder de laatst toegevoegde platen die ik aan de shop heb toegevoegd

Bronnen: Legacy of Music, Wikipedia

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00