Ain’t No Sunshine van Freddie KIng

Tijdens het Montreux Jazz Festival in Zwitserland in 1973 gaf Freddie King en zijn band een wereldoptreden. Ze brachten onder meer het nummer Ain’t No Sunshine ten gehore, dat je natuurlijk ook kent in de versie van Bill Withers.

Ain’t No Sunshine

Ain’t No Sunshine is een nummer dat werd geschreven door Bill Withers. Hij bracht het uit in 1971 en het werd zijn grootste hit. Het verscheen op zijn album Just As I Am. Toen hij dit nummer schreef, was hji helemaal nog niet beroemd. Sterker nog, hij werkte in een fabriek, waar toiletten voor Boeing 747s werden gemaakt. Eigenlijk wilde Withers wilde het derde couplet meer tekst geven. Nu hoor je de woorden I Know, heel veel keren herhaald. Van de andere muzikanten kreeg hij het advies het zo te laten. En dat was een super advies, want iedereen zingt die woorden mee.

Cover

Op 29 en 30 juni 1973 trad Freddie King op tijdens het Montreux Jazz Festival. Prachtig hoe deze bluesmuzikant zijn bandleden introduceert. Het nummer van Bill Withers is door tientallen muzikanten gecovered, maar King met zijn huilende gitaar laat wel een heel bijzondere versie van dit nummer horen. Echt fantastisch!

Meer lekkere tracks

In de Boekenblues webshop vind je meer lekkere tracks en fantastische blues. Ik koop deze muziek bij kringloopwinkels, platenbeurzen en op online handelspagina’s als Marktplaats. Zo nu en dan zet ik ze te koop. Bekijk hieronder mijn laatste 6 aanwinsten.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00