Gospel Koor

Gospel koor top 5

Als een gospel koor zingt, dan ben ik verkocht. Ik ben er gek op. Die gepassioneerde samenzang, die swingende stemmen en vooral die enorme energie die loskomt als een gospel …

Lees meer …

Saxofoondag

Saxofoondag met 5 sax tracks

Vandaag 6 november is het Saxofoondag. Op deze dag in 1814 werd de Belgische instrumentenbouwer Adolphe Sax geboren. Sax was de uitvinder van de saxofoon. Om Saxofoondag te vieren, heb ik 5 nummers verzameld waarbij een hoofdrol is weggelegd voor de sax én waarbij de titel van track of album verwijst naar dit instrument.

Lees meer …

allereerste bluesplaat

Crazy Blues: de allereerste bluesplaat

Muziek bestaat al eeuwen, maar pas rond 1901 kon de eerste plaat worden opgenomen. Dit werd echter voornamelijk door blanke artiesten gedaan en zelden zetten Afro-Amerikanen muziek op de plaat. Pas in de jaren ’20 zetten namen meer Afro-Amerikanen muziek op. Zo kwam Mamie Smith als eerste vrouwelijke Afro-Amerikaanse artiest in 1920 met de allereerste bluesplaat: Crazy Blues.

Lees meer …

Sister Rosetta Tharpe

De Gospel Rock ’n Roll van Sister Rosetta Tharpe

Precies 50 jaar geleden, op 9 oktober 1973, overleed Sister Rosetta Tharpe. Ze speelde Gospel Rock ’n Roll. Zonder Tharpe was er geen Elvis Presely, geen als Little Richard, geen Johnny Cash en geen Jerry Lee Lewis. Tharpe stond aan de basis van de muzikale carrière van deze artiesten. Zij was namelijk The Godmother of Rock n’ Roll.

Lees meer …

Midnight Special

The Midnight Special

In de jaren zeventig produceerde Burt Sugarman The Midnight Special, een muzikale televisieshow. Een soort Toppop, maar dan gladjes Amerikaans en met live optredens. Live optredens The Midnight Special liep …

Lees meer …

Zangeres Zonder Naam

Protestsmartlap van de Zangeres Zonder Naam

De smartlap laat zich prima lenen om onrecht en misstanden aan te kaarten. Het bewijs is de protestsmartlap van de Zangeres Zonder Naam. De Koningin van het Levenslied zette verschillende politiek geëngageerde nummers op de plaat.

Lees meer …

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00